Netwerken

hero

Internet & glazvezel verbindingen

Zakelijk glasvezel. Betrouwbaar & razendsnel

Traag internet of een instabiele verbinding kosten bedrijven tijd en dus geld. Wil je de zekerheid van snel en stabiel, altijd en overal internet voor uw bedrijf? Dan komen wij graag bij u een meeting doen!

Westers biedt een scala aan breedbandverbindingen


Deze worden voor uw onderneming speciaal afgestemd zodat u zorgeloos gebruik kunt maken van het internet. Al onze verbindingen zijn beheerde verbindingen die geleverd worden door gerenommeerde leveranciers zoals KPN, E-Zorg, Tele2, Ziggo en Eurofiber.

4G Zakelijk internet

Met 4G zakelijk Internet is overal in Nederland snel internet beschikbaar. Bij internet via 4G leveren we organisaties voor korte of lange tijd een snelle internetverbinding met echt onbeperkte data, een router met WiFi en een antenne voor maximaal bereik.

4G internet kan een bestaande ADSL verbinding vervangen, als alternatief dienen voor een soms dure glasvezel of bijvoorbeeld dienen als tijdelijke oplossing bij een verhuizing van uw organisatie .

Straalverbindingen

Met een straalverbinding kunnen snelle en stabiele verbindingen worden geleverd.

Op de lastige locaties, als alternatief voor glasvezel. Wij kunnen straalverbindingen aanbieden om internetdiensten te kunnen leveren op plekken waar dat met glasvezel niet mogelijk is. Deze straalverbindingen worden ook wel radioverbindingen of radio access internet genoemd.

 • Schaalbaar van 10-1 Gbps
 • Zeer betrouwbaar en veilig
 • Geen interferentie door andere gebruikers in dezelfde frequentieband
 • Ideaal voor tijdelijke verbindingen
 • Snelle implementatie
 • Geen gezondheidsrisico’s
 • Meerdere koppelvlakken gelijktijdig mogelijk over één radioverbinding

Bij straalverbindingen wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige technologie waardoor radio een veilige, betrouwbare en schaalbare methode is om verbindingen voor bijvoorbeeld internet te kunnen leveren.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van straalverbindingen? Neem contact met ons op!

IP-VPN

Een IP-VPN is speciaal voor bedrijven en organisaties die hun netwerken (vestigingen) aan elkaar willen koppelen.

Door de vestigingen/netwerken te koppelen ontstaat 1 transparant bedrijfsnetwerk. Dit netwerk is geheel afgesloten van het openbare (internet) netwerk, de veiligheid is hiermee maximaal terwijl alle gegevens tussen vestigingen/netwerken wel gedeeld kunnen worden.

Het verschil tussen een IP-VPN en een VPN

Zou het netwerk ook door derden worden gebruikt dan is er sprake van een VPN. In feite is dat wat iedereen kent en wat nog steeds door een groot aantal bedrijven wordt gebruikt. Bij een VPN wordt op de klantlocatie in de router een VPN gedefinieerd met de andere locatie(s). Dit is ook meteen een van de grootste problemen, in iedere router moeten VPN’s worden gezet en onderhouden als er sprake is van meerdere locaties ontstaat al vrij snel een lastig te beheren netwerksituatie.

In een IP-VPN wordt op de eindgebruikerslocatie GEEN VPN gedefinieerd, er kan gebruik worden gemaakt van eenvoudige modems. Alle verbindingen worden in ons netwerk gekoppeld tot 1 overzichtelijk netwerk.

De voordelen van een IP-VPN

Ten opzichte van een traditioneel VPN-netwerk biedt een IP-VPN diverse voordelen:

 • Alle lijnen worden in ons netwerk gekoppeld (MPLS);
 • De data gaat NIET over het openbare (internet) netwerk;
 • De snelheid is maximaal omdat er geen versleuteling hoeft plaats te vinden; 
 • De apparatuur op de klantlocatie (CPE) kan eenvoudig zijn, er is sprake van een transparant netwerk; 
 • Het beheer van het klantnetwerk wordt ook over diverse locaties veel eenvoudiger; 
 • Het IP-VPN is niet gebonden aan bepaalde locaties, ook mobiele locaties en het buitenland kunnen opgenomen worden.

Door het gesloten karakter van een IP-VPN is er standaard geen toegang tot internet en e-mail. Een IP-VPN vertoont wat dat betreft veel overeenkomsten met een huurlijn, deze verbindt vestigingen met elkaar maar bevat geen toegang naar andere locaties.

In veel gevallen is toegang tot internet natuurlijk wel gewenst, denk aan kantoren die met elkaar worden verbonden via de aanwezige DSL lijnen en waarbij medewerkers ook gebruik moeten kunnen maken van internet en e-mail. In deze situatie wordt het IP-VPN ontsloten door gebruik te maken van een firewall, deze wordt opgenomen in je eigen IP-VPN en biedt gecontroleerd toegang tot internet, e-mail, FTP en  dergelijke.

De Managed Firewall wordt door Westers beheerd, en geheel naar wens ingericht.  

Datacenter koppelingen

Er zijn verschillende momenten om uw bestaande IT-infrastructuur eens goed onder de loep te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een verhuizing, fusie of het moment dat uw apparatuur end-of-life is. Of omdat uw organisatie de migratie naar de (hybride) Cloud inzet of uitbreidt. Allemaal gelegenheden om te onderzoeken of er betere oplossingen zijn. Westers uw cruciale systemen onder laten brengen in een extern datacenter, is een van deze oplossingen.

Alle datacenters waar Westers activiteiten onderneemt zijn volledig ISO 9001 en ISO 27001 Gecertificeerd.

Al uw diensten 24 uur per dag, 7 dagen per weer en 365 dagen per jaar beschikbaar. 

Directe koppelingen met onze Zakelijke internet verbinding voor super lage latency en zo hoog mogelijke beschikbaarheid.