Westers doneert hardware aan IT4Kids, en gaan voor duurzame samenwerking

Via FC Utrecht, waar Westers en IT4Kids samen lid zijn van de Businessclub, maakte afgelopen seizoen al reeds kennis met elkaar.
Daarbij kwam Westers erachter dat ze op dezelfde manier werkt als IT4Kids: Westers is al zo’n 10 jaar klant van Flex It (red. dezelfde partij die alle hardware voor IT4Kids recyclet). Vanaf dat moment heeft Westers er bewust voor gekozen om de opbrengst voortaan na het recyclen te doneren aan IT4Kids.

Een mooie assist vanuit FC Utrecht, die het enthousiasme en de drive van deze twee mooie bedrijven goed heeft weten in te schatten en de voorzet heeft gegeven om met elkaar voor het goede doel weten te scoren.

Westers adviseert, implementeert en beheert in ICT oplossingen.
Binnen dit proces behoort ook het afvoeren van afgeschreven hardware. De opbrengst hiervan doneert Westers nu volledig aan een mooi maatschappelijk doel zonder dat ze daar een apart sponsoring budget voor hoeven aan te spreken. Voor Westers gaat dat heel ongemerkt, want ze beheren zo’n 3.500-4.000 computers bij hun klanten. Per jaar krijgt Westers meerdere containers met afgeschreven hardware terug. De donatie van Westers aan IT4Kids is dus niet eenmalig, omdat ze alle laptops of computers telkens mogen en kunnen blijven vernieuwen.

Alle reden voor de ambassadeur van FC Utrecht, Gert Kruys om tijdens een bedrijfsbezoek aan Westers, de samenwerking tussen FC Utrecht, IT4Kids en Westers in beeld te brengen.

Want “de missie van IT4Kids, ‘ieder kind moet kunnen spelen en sporten’, sluit goed aan bij Westers en FC Utrecht daarom zijn ze beide ontzettend blij met de verduurzaming van de samenwerking”.

Gezamenlijk willen ze graag impact maken door projecten en initiatieven op te zetten en te ondersteunen voor kinderen die om welke reden dan ook een steuntje in de rug verdienen. “Wij maken dit mogelijk door de oude afgeschreven hardware van onze klanten te doneren aan IT4Kids, zegt Remco den Broeder (Westers)”.